W kolejce do kina

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.
ODPOWIEDZ
FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 236 razy
Polubione posty: 350 razy

Re: W kolejce do kina

Post 27 lis 2013, o 21:06

A jedno Tobie nie wystarczy tylko musi byc kilka? :roll:
Na niepotrzebne koszty będziesz sie narażał. Zakupy, szoping, zakupy, zakupy, cola, czipsy, popkorn... :lol:

Piter 35
6 gwiazdek
Polubił: 181 razy
Polubione posty: 109 razy

Post 27 lis 2013, o 21:07

FUX pisze: A jedno Tobie nie wystarczy tylko musi byc kilka?
Nieeee , bardziej mi chodzi o jakość obrazu i dźwięku :idea:

Zakupy jak trza to też się zrobi :thumb:

KamilP
Awatar użytkownika
4 gwiazdki
Auto: FXT MY04, MX-5 Miracle MY00
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Post 27 lis 2013, o 23:45

W Kinotece festiwal filmow humandoc - jutro rozpoczynam seansem 'Zachowac twarz':

Zdobywca Oskara w 2012. Bohaterkami filmu są dwie pakistańskie kobiety, Zakia i Rukhsana, ofiary ataków z użyciem kwasu. W Pakistanie oprawcy postawieni przed wymiarem sprawiedliwości dostają zwykle minimalne kary. Natomiast ofiary zmuszone są nosić do końca życia nie tylko blizny fizyczne, ale i psychiczne.

danikl
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Muł, truposz i czerwone włoskie półwytrawne
Polubił: 102 razy
Polubione posty: 168 razy

Post 1 gru 2013, o 05:03

Wczoraj trzasnąłem sobie "Forresta Gumpa" po raz kolejny. Nakręca mnie pozytywna energia płynąca z tego filmu.

zino
4 gwiazdki
Auto: FWD A4 + RWD TRX450R + AWD Forester 2,5 XT AT MY2007

Post 15 sty 2014, o 10:31

ja mogę polecić Nocny pociąg do Lizbony :thumb:
mimo tła wydarzeń, bardzo pozytywny

gregski
6 gwiazdek
Auto: Mammut
Polubione posty: 5 razy

Post 17 mar 2014, o 14:39

Polecam Grand Budapest Hotel.

busik
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: DS5
Polubił: 48 razy
Polubione posty: 117 razy

Post 17 mar 2014, o 15:06

wczoraj zapodałem sobie Poradnik Pozytywnego Myślenia z B.Cooperem i R. DeNiro - przyjemny filmik na niedzielne popołudnie
"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski

Gal
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: XC 70
Polubił: 85 razy
Polubione posty: 316 razy

Post 17 mar 2014, o 23:40

Jakiś wyjątkowo dobry rok Oscarowy. Z nominowanych, choć nie wygranych, dwa filmy "rodzinne" (tzn. nie do oglądania całą rodziną w sobotni wieczór, ale coś mówiące o rodzinie i życiu); "Nebraska" - dawno nie widziałem tak ciepłego, choć smutnego filmu - wspaniała rola Bruce'a Derna i "August - Osage County" - brutalna wiwisekcja rodziny... patologicznej..? Duet Meryl Streep i Julii Roberts to najlepsza para ról kobiecych jaką widziałem w filmie od dawna. W ogóle w tym filmie mężczyźni są tylko tłem. Nie jestem pewien czy feministki są tym filmem zachwycone, ale Meryl Streep nie dostała za niego Oscara tylko dlatego, że głupio było dawać jej czwartego.
Te nagrodzone bardziej też niczego sobie - oprócz "Gravity". O "Gravity" powiedziałbym, że ma ładne zdjęcia. Tak, jak się mówi "nice suite"...
Wysłane z mojego komputera przy użyciu klawiatury.

barton
6 gwiazdek
Polubione posty: 2 razy

Post 18 mar 2014, o 00:00

busik pisze:wczoraj zapodałem sobie Poradnik Pozytywnego Myślenia z B.Cooperem i R. DeNiro - przyjemny filmik na niedzielne popołudnie
dla mnie to był film z nurtu: psychologia dla kucharek (o kondycji społeczeństwa, które jest mocno zagubione) + o tym, że miłość wszytko uleczy.... Blehhhhhh :mrgreen:
"Nim cokolwiek napiszesz, pomyśl o swojej matce. Czy byłaby dumna?"

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Łosiarrii , Baśka

Post 18 mar 2014, o 02:20

Grawitacja to rzeczywiście "ładna" jest i ot tyle albo aż tyle ;-)
"Zniewolony" wczoraj jakoś mnie nie zachwycił i zastanawiałem się o co to wielkie halo :cofee:
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

Arno
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 18 mar 2014, o 12:02

Burat, jak to o co? O uciemieżonych afroafrykańczyków.
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 18 mar 2014, o 12:47

Arno, samą ideę załapałem (choć wydaje mi się ,że to chodzi o uciemiężonych Amerykanów bo w końcu Solomon był wolnym Amerykaninem) ,ale nie rozumiem wielkiego halo w koło tego filmu ,ot chyba mi wrażliwość padła ,za dużo nordyckiego kina ostatnio :cofee:
Mikołaj Rej cyt. " A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie gęsi, iż swoje Rajdówki mają" :mrgreen:

barton
6 gwiazdek

Post 18 mar 2014, o 17:50

burat pisze:Arno, samą ideę załapałem (choć wydaje mi się ,że to chodzi o uciemiężonych Amerykanów bo w końcu Solomon był wolnym Amerykaninem) ,ale nie rozumiem wielkiego halo w koło tego filmu ,ot chyba mi wrażliwość padła ,za dużo nordyckiego kina ostatnio :cofee:
być może chodzi o realizację propagandowych celów z dnia dzisiejszego, przy użyciu opowieści w stylu retro.... ;)

Choć ja samego filmu nie widziałem...

Arno
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 18 mar 2014, o 22:39

burat pisze:Arno, samą ideę załapałem (choć wydaje mi się ,że to chodzi o uciemiężonych Amerykanów bo w końcu Solomon był wolnym Amerykaninem) ,ale nie rozumiem wielkiego halo w koło tego filmu ,ot chyba mi wrażliwość padła ,za dużo nordyckiego kina ostatnio :cofee:
Buracie, no właśnie chodzi jedynie o poczucie winy biednych politycznie poprawnych celebrytów będących czlonkami akademii.

barton
6 gwiazdek

Post 18 mar 2014, o 23:14

Arno, tylko, że to jest droga donikąd. Teraz to powinni się kumać z hiszpańskojęzycznymi ;)

Zresztą kiedyś był już dowcip: Jak sprawić by film dostał Oskara?? Nakręcić film, którego bohaterem będzie homoseksualny afroamerykanin, pochodzenia żydowskiego...

Arno
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 18 mar 2014, o 23:25

Ależ Buracie, tu nie chodzi o bratanie się a o ekspiację lub coś z lekka zbliżonego. A meksykanie? Jakaż nasza ( amerykańców) wina niby? Zaś im tylko pracę dają.

WiS
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: Forester turbo, zwany Yetim
Polubił: 3 razy

Post 19 mar 2014, o 00:27

Barthol pisze: homoseksualny afroamerykanin, pochodzenia żydowskiego...
No a co w tym dziwnego?
Jesli mogą być Kozacy pochodzenia żydowskiego, i w dodatku wywoływac powstania... :mrgreen:

Link: https://www.youtube.com/watch?v=3tQcRRUoy10

Btw, warto wsłuchac się w słowa - jest kilka pieknych, niepoprawnych politycznie momentów ;-)

barton
6 gwiazdek

Post 19 mar 2014, o 01:06

Arno pisze: A meksykanie? Jakaż nasza ( amerykańców) wina niby? Zaś im tylko pracę dają.
Tylko żeby się kiedyś nie zdziwili, że mają prezydenta o imieniu Paco, który mówi tylko po hiszpańsku ;-) Zresztą Obama wygrał wybory, właśnie dzięki głosom mniejszości ;-)

Gootek
6 gwiazdek

Post 19 mar 2014, o 01:26

W związku ze słomianym owdowieństwem i wynikającym z niego tygodniem wolnych późnych wieczorów, postanowiłem nadrobić gromadzone latami zaległości filmowe.
Dzisiaj padło na francuski film pod tytułem Prorok (Un prophète)
Po obejrzeniu tego filmu uważam, że to dobry kawałek kina europejskiego.
Głowa mnie nie boli jak bolałaby po obejrzeniu dowolnej produkcji hollywoodzkiej,
Mało tego, ten obraz rzuca jakieś światło słabiej zorientowanym w obecnej rzeczywistości przyszłego kalifatu, czyli republiki francuskiej.
Może kogoś znudziłby, ale ja nie przespałem tego filmu, bo tak się składa, że bywam od czasu do czasu nad Sekwaną i "Proroka" odebrałem jako nie zmyśloną historię, wbrew temu co oficjalnie twierdzi reżyser (być może obawiając się gilotyny) ;-)

Gootek
6 gwiazdek

Post 19 mar 2014, o 01:29

Arno pisze:A meksykanie? Jakaż nasza ( amerykańców) wina niby? Zaś im tylko pracę dają.
ech, ja też być może byłbym amerykańcem,
ale niestety pradziadek wbrew szczerym chęciom, nie dotarł za ocean.

;-)

burat
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 19 mar 2014, o 01:55

Лукашэнка, "Prorok" bardzo dobre kino ;-)

a co do "Zniewolonego" to ja wszystkie te podteksty kumam i nawet mega patetyczna rola Brada jest do strawienia ale ogólnie ten film jest taki se , że się tak wyrażę ,można było by zrobić lepszy film (w kwestii technicznej) z tego tematu :cofee:

"Ocalony" ostatnio też obejrzany , jak ktoś nie widział to polecam. Znajomy stwierdził ,że oglądał go jak za małolata "Pluton" ja jednak nie stawiał bym go aż tak wysoko choć jest to prawdziwa historia co dodaje smaku ,jak również dużo zdjęć na początku i końcu filmu pokazujących prawdziwych bohaterów. Ale też mały zarzut to za dużo Amerykańskiego patosu jak dla mnie ;-)

Kruszyn
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: KARAWAN
Polubił: 111 razy
Polubione posty: 95 razy

Post 19 mar 2014, o 11:24

ReCieszyrad99 pisze: jednak z przewaga tych złych i ja również nic dobrego nie mogę o nim powiedzieć
A dlaczego :?:
Mądremu wystarczy napomknąć, a głupiego nawet biciem się nie nauczy...

KamilP
Awatar użytkownika
4 gwiazdki
Auto: FXT MY04, MX-5 Miracle MY00

Post 19 mar 2014, o 20:48

Bylaem wczoraj w Muranowie na "Smak Curry" - bardzo polecam :)

soll
0 gwiazdek
Auto: cabrio

Post 22 mar 2014, o 12:13

Oglądał ktoś Need for Speeda? Warto?

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące