Firmowy hyde park - zawodowe frustracje
Re: Firmowy hyde park - zawodowe frustracje
komunikaty urlopowe
1. W tej chwili jestem na rozmowie w sprawie pracy. Odpowiem na Państwa e-mail, jeśli mnie tam nie zatrudnią.
2. Jeżeli otrzymałeś ten automatyczny komunikat, to znaczy, że nie ma mnie w biurze. Gdybym był, nie dostałbyś w ogóle żadnej odpowiedzi.
3. Wszystkie te bezsensowne e-maile, które mi wysyłacie, usunę bez czytania dopiero po powrocie z urlopu, tj. 4 kwietnia. Proszę o zachowanie cierpliwości, a wiadomości zostaną usunięte w tej samej kolejności, w której nadeszły.
4. Dziękuję za e-mail. Twoja karta kredytowa została obciążona kwotą 20 zł za pierwszych dziesięć słów i po 5 zł za każde dalsze słowo Twojej wiadomości.
5. Serwer pocztowy nie może zweryfikować połączenia z Twoim serwerem i nie może dostarczyć tej wiadomości. Proszę zrestartować komputer i spróbować wysłać wiadomość ponownie. (Całe piękno tkwi w tym, że po powrocie do biura zobaczysz, ile osób wysyłało wiadomość w nieskończoność. Problem jednak w tym, że będziesz mieć dwa razy więcej poczty do usunięcia!)
6. Dziękuję za wiadomość. Została ona umieszczona w kolejce oczekujących. Obecnie ma numer 352. Odpowiedzi proszę oczekiwać za około 19 tygodni.
1. W tej chwili jestem na rozmowie w sprawie pracy. Odpowiem na Państwa e-mail, jeśli mnie tam nie zatrudnią.
2. Jeżeli otrzymałeś ten automatyczny komunikat, to znaczy, że nie ma mnie w biurze. Gdybym był, nie dostałbyś w ogóle żadnej odpowiedzi.
3. Wszystkie te bezsensowne e-maile, które mi wysyłacie, usunę bez czytania dopiero po powrocie z urlopu, tj. 4 kwietnia. Proszę o zachowanie cierpliwości, a wiadomości zostaną usunięte w tej samej kolejności, w której nadeszły.
4. Dziękuję za e-mail. Twoja karta kredytowa została obciążona kwotą 20 zł za pierwszych dziesięć słów i po 5 zł za każde dalsze słowo Twojej wiadomości.
5. Serwer pocztowy nie może zweryfikować połączenia z Twoim serwerem i nie może dostarczyć tej wiadomości. Proszę zrestartować komputer i spróbować wysłać wiadomość ponownie. (Całe piękno tkwi w tym, że po powrocie do biura zobaczysz, ile osób wysyłało wiadomość w nieskończoność. Problem jednak w tym, że będziesz mieć dwa razy więcej poczty do usunięcia!)
6. Dziękuję za wiadomość. Została ona umieszczona w kolejce oczekujących. Obecnie ma numer 352. Odpowiedzi proszę oczekiwać za około 19 tygodni.
if anyone asks...i'm a bubbly ray of sunshine, coated with sweetness.
Którego....barbie pisze: Przyda się od piątku

Dolce far niente 

tego
Idę na urlop pierwszy raz od kilku lat, muszę się pocieszyć trochę

Idę na urlop pierwszy raz od kilku lat, muszę się pocieszyć trochę

barbie pisze: Idę na urlop pierwszy raz od kilku lat
cyborg

Kiedyś miałem żonę... teraz mam Subaru 

Ta, cyborg od razu...mały 5150 pisze:barbie pisze: Idę na urlop pierwszy raz od kilku lat
cyborg
A ja to co?

Death ain't nothin' but a heartbeat away...
Do Ciebie śmiało mogę powiedzieć - debilBilex pisze:Ta, cyborg od razu...mały 5150 pisze:barbie pisze: Idę na urlop pierwszy raz od kilku lat
cyborg
A ja to co?

Kiedyś miałem żonę... teraz mam Subaru 

- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
Też tak miałem - zaległe urlopy wymieniałem na forsę przy kolejnych zmianach firm... i w wieku lat chyba 28 pierwsze wrzody żołądka :
(oczywiście zaleczane w biegu, bo na żadne zwolnienie nie pozwalała mi duma mołojecka).
I dziecko, które przez parę dni z rzędu nie widziało ojca, bo wychodziłem, jak spało i wracałem jak spało.
I durnowate przekonanie, że beze mnie się coś ważnego zawali...
Potem zmądrzałem. Zdaniem niektórych, nawet za bardzo

I dziecko, które przez parę dni z rzędu nie widziało ojca, bo wychodziłem, jak spało i wracałem jak spało.
I durnowate przekonanie, że beze mnie się coś ważnego zawali...
Potem zmądrzałem. Zdaniem niektórych, nawet za bardzo

Wszystko się zgadza niestety. A jeszcze gorsze jest jeżeli to nie jest praca "u kogoś" tylko "u siebie" 

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 0
- Polubione posty: 0
Bilex, ja pracę u siebie zorganizowałem tak, że ktoś na mnie pracuje
czego i Tobie życzę 

A ja cholera im nie ufam...są jak dzieci we mgle - na chwilę samych nie można zostawić a nie daj Boże gdzieś na zewnątrz wypuścić... 

- Chloru
- 6 gwiazdek
- Ostrzeżenia: 1
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 245 razy
- Polubione posty: 526 razy
Bilex pisze: A ja cholera im nie ufam...są jak dzieci we mgle - na chwilę samych nie można zostawić a nie daj Boże gdzieś na zewnątrz wypuścić...![]()
Bilex, to może byc tylko i wylacznie Twoje przekonanie. Pare zespołów z którymi pracuje udało się zorganizowac tak, ze wlasciwie sa bezobslugowe. Takie samograje.
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
Bilex, no owszem, ale perfekcjonizm zabija
Wiesz, jak już dojrzysz do przekonania, że nikt nie jest tak dobry jak ty to już dalej z górki.
Zresztą nie powiem, kilka lat to mi zajęło i było tak
i tak
ale teraz jest tak 

Zresztą nie powiem, kilka lat to mi zajęło i było tak

Phi. Ja miałam 23WiS pisze:Też tak miałem - zaległe urlopy wymieniałem na forsę przy kolejnych zmianach firm... i w wieku lat chyba 28 pierwsze wrzody żołądka :(oczywiście zaleczane w biegu, bo na żadne zwolnienie nie pozwalała mi duma mołojecka).

Edward się liczy? Albo chociaż Elmo?WiS pisze:I dziecko, które przez parę dni z rzędu nie widziało ojca, bo wychodziłem, jak spało i wracałem jak spało.

Jakie te młode ludzie głupie, że myślą że są niezastąpione, co?WiS pisze:I durnowate przekonanie, że beze mnie się coś ważnego zawali...

A potem się nagle okazuje, że karawana i tak pojechała dalej

Czego sobie i Państwu życząc, pracowałam dziś 4h, 2h siedziałam z psem na Polach Mokotowskich i nic już nie muszęWiS pisze:Potem zmądrzałem. Zdaniem niektórych, nawet za bardzo

Che, che...barbie pisze: Phi. Ja miałam 23
Jak to kobiety...
Dycha w pamięci....

Dolce far niente 

- WiS
- 6 gwiazdek
Bo Ty jesteś słabowite dziecko jaruzelszczyzny, na kartkach odchowane i planowanym niedoborze wszystkiego, a ja się w dzieciństwie załapałem na gierkowską prosperity i bycie 10 potęgą... to i organizm dłużej wytrzymał na wódce, ekstramocnych i sypanej kawie - poza tym, teraz podobno młodzież szybciej dojrzewabarbie pisze: Ja miałam 23

Ofoc...barbie pisze: Edward się liczy? Albo chociaż Elmo?

Nie każda - niektóre opuszczone przeze mnie pobłądziły między wydmami i zdechły marnie - ale czy to aby mój problem, czy właściciela wielbłądów...?barbie pisze: się nagle okazuje, że karawana i tak pojechała dalej

Natomiast generalnie - prawda

To o jakieś cztery więcej niż jabarbie pisze: pracowałam dziś 4h,

Ta...barbie pisze: pracowałam dziś 4h
I Polska ma się rozwijać....

Dolce far niente 

Do przodu czy do tyłu?FUX pisze:Che, che...barbie pisze: Phi. Ja miałam 23
Jak to kobiety...
Dycha w pamięci....
O cholera. ZapomniałamWiS pisze:Ofoc...barbie pisze: Edward się liczy? Albo chociaż Elmo?![]()

Jakieś tam ofiary zawsze są. Pytanie jak ważne.WiS pisze:Nie każda - niektóre opuszczone przeze mnie pobłądziły między wydmami i zdechły marnie - ale czy to aby mój problem, czy właściciela wielbłądów...?barbie pisze: się nagle okazuje, że karawana i tak pojechała dalejByło mi płacić...
![]()
Natomiast generalnie - prawda
No dobra. WygrałeśWiS pisze:To o jakieś cztery więcej niż jabarbie pisze: pracowałam dziś 4h,

- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
a'propos, bede mial na zbyciu 43 wielbladyWiS pisze: niektóre opuszczone przeze mnie pobłądziły między wydmami i zdechły marnie - ale czy to aby mój problem, czy właściciela wielbłądów...?

-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
remek pisze: a'propos, bede mial na zbyciu 43 wielblady
Opchnąłeś komuś kobietę? Opowiadaj.

remek pisze:a'propos, bede mial na zbyciu 43 wielbladyWiS pisze: niektóre opuszczone przeze mnie pobłądziły między wydmami i zdechły marnie - ale czy to aby mój problem, czy właściciela wielbłądów...?

- Alan, Alan, Alan!
- 6 gwiazdek
- Auto: WiśniaNieWiśnia
- Polubił: 130 razy
- Polubione posty: 365 razy
- WiS
- 6 gwiazdek
Niestety, od jutra muszę zacząć przegrywaćbarbie pisze: dobra. Wygrałeś

Wyrodna matkabarbie pisze: Zapomniałam

Czy może wiśnię o mocy stu wielbłądów mechanicznych (przy trzech tysiącach beknięć na minutę)?remek pisze: bede mial na zbyciu 43 wielblady
nie liczyłam na to wcaleWiS pisze:Wyrodna matkaI jak to dziecko ma być zdrowe psychicznie...?

- WiS
- 6 gwiazdek
Ale za to nie będą agresywne, nie wpadną pod samochód i nie dostaną bolesnej miesiączkiremek pisze: wykastrowane nie namnoza sie...

PS. A może by tak zacząć kastrować pracowników korporacji? Na poczatek, Przemeqa...