Zestaw naprawczy do opon - co polecacie?
Regulamin forum
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Zanim założysz nowy wątek, poczytaj najczęściej zadawane pytania
Re: Zestaw naprawczy do opon - co polecacie?
stoi pod dachem i diagnoza postawiona. ale teraz jak odbierzesz to powinieneś poczuć różnicę na niższych obrotach z tego co usłyszałemWiS pisze: Przy okazji strojenia wyszły różne rzeczy, i pacjent został w klinice na jeszcze trochę...

Those who would give up essential liberty to purchase a little temporary safety deserve neither liberty nor safety.
Živela Jugoslavija!
Živela Jugoslavija!
- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
- Polubił: 245 razy
- Polubione posty: 527 razy
W sensie, że aż tak telepie budą? ;)
"Understeer is a crime" (C) Colin McRae
- WiS
- 6 gwiazdek
- Auto: Forester turbo, zwany Yetim
- Polubił: 3 razy
- Polubione posty: 2 razy
Chlorem?Chloru pisze: ja zagazowałem diesla!

Na wysokich teżinquiz pisze: jak odbierzesz to powinieneś poczuć różnicę na niższych obrotach

Ale miałeś okazję sprawdzić w praktyce, czy to zapewnienie z ulotki producenta?ruslan03 pisze: mam taki środek zakupiony jakiś czas temu przez motointegrator "Środek do naprawy opon HOLTS 300ml". Do załatania dziur po gwoździu itd (do 4-5 mm) w zupełności wystarczy.

- Chloru
- 6 gwiazdek
- Auto: Było: T5RDESIGNAWDPOLESTARENGINEERED Jest:T8ULTRADARKeAWDPOLESTARENGINEERED
Tak. Planuję również wtrysk metanoluWiS pisze:Chlorem?Chloru pisze: ja zagazowałem diesla!![]()

-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
AMI pisze:Cos w tym stylu bym polecil - plus oczywiscie pompka :)
Te wszystkie "dojazdowki w szpreju" to se mozna o kant dupy rozbic :)
Jeden tylko feler. To nie działa jak opona uszkodzona z boku, przycięta np o dziurę, większy kamień na drodze, itp.
Wtedy nie pomoże ani spray, ani taki zestaw, ani ubezpieczenie z mobilnym warsztatem wulkanizacyjnym. Tylko koło zapasowe.
Pewnie, nie żyjemy na odludziu. To się tez prędzej czy później ogarnie. Jak komuś nie przeszkadza, że czas dojazdu wydłuży mu się dośc znacznie, licząc już nie w godzinach, ale i w dniach jak niefartownie trafi z porą zniszczenia opony np w środek parodniowych świąt, to nie ma sprawy.
W tym przypadku sprawdzi się jedynie koło zapasowe. Co polecam

Ostatnio zmieniony 26 lip 2015, o 07:46 przez jarmaj, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
SiarkowodoremWiS pisze:Chlorem?Chloru pisze: ja zagazowałem diesla!![]()

- Chloru
- 6 gwiazdek
Miłośnik wyrobów winopodobnych nam się trafił ;)Konto usunięte pisze:SiarkowodoremWiS pisze:Chlorem?Chloru pisze: ja zagazowałem diesla!![]()
- danikl
- 6 gwiazdek
- Auto: Muł, truposz i czerwone włoskie półwytrawne
- Polubił: 102 razy
- Polubione posty: 168 razy
Własnie, że działajarmaj pisze:AMI pisze:Cos w tym stylu bym polecil - plus oczywiscie pompka :)
Jeden tylko feler. To nie działa jak opona uszkodzona z boku, przycięta np o dziurę, większy kamień na drodze, itp.

-
jarmaj
- 6 gwiazdek
- Auto: japońskie, ale nie bokser + bokser, ale nie japoński ;-)
- Polubił: 83 razy
- Polubione posty: 443 razy
danikl pisze:Wciśnięte 2 paski czegoś podobnego co AMI wklejał i opona dalej przejechała 3000 km

No to jestem zaskoczony....
W kijance mam coś takiego. Butelka z wężykiem, do tego niezbędny jest kompresor. Wg producenta, zmywa się go wodą. Jak dla mnie super, chyba dlatego, że nigdy go nie używałem ;)
To oczywiscie prawda.jarmaj pisze:AMI pisze:Cos w tym stylu bym polecil - plus oczywiscie pompka :)
Wtedy nie pomoże ani spray, ani taki zestaw, ani ubezpieczenie z mobilnym warsztatem wulkanizacyjnym. Tylko koło zapasowe.
Pewnie, nie żyjemy na odludziu. To się tez prędzej czy później ogarnie. Jak komuś nie przeszkadza, że czas dojazdu wydłuży mu się dośc znacznie, licząc już nie w godzinach, ale i w dniach jak niefartownie trafi z porą zniszczenia opony np w środek parodniowych świąt, to nie ma sprawy.
W tym przypadku sprawdzi się jedynie koło zapasowe. Co polecam
Z tym, ze dla mnie oczywiste jest to, ze ogolnie to jednak przynajmiej dojazdowke sie ze soba wozi :) (czulbym sie niekomfortowo jadac bez zapasu, nawet jesli dziure mozna na szybko zalatac)
Nie uwzglednilem faktu, ze nie dla kazdego :)
Jacek "AMI" Rudowski
- WiS
- 6 gwiazdek
Też ten irracjonalny czynnik biorę pod uwagę. A jesli dodać do tego żonę, która - okazuje się - też by się czuła niekomfortowo bez zapasu w (moim) bagażniku... to chyba jednak koło zostanieAMI pisze: czulbym sie niekomfortowo jadac bez zapasu, nawet jesli dziure mozna na szybko zalatac

wulkanizator zmywający ten szajs bedzie w niebo wzięty 

Regeneracja felg ;
Malowanie proszkowe
Prostowanie felg
Spawanie felg
Świętokrzyskie 507304269
Malowanie proszkowe
Prostowanie felg
Spawanie felg
Świętokrzyskie 507304269
- ptk22
- 6 gwiazdek
- Auto: Subaru Impreza 2.0 GX blobeye LPG
- Polubił: 2268 razy
- Polubione posty: 137 razy
Ostatecznie można dojechać do domu tak jak Kubica na rajdzie :) Ale to chyba jest możliwe tylko w przypadku kapcia na tylnym kole. Więc w przypadku kapcia z przodu, trzeba przełożyć przebite koło na tył i wtedy pełny ogień 

Jest ryzyko, musi być wybór.
-
Konto usunięte
- 6 gwiazdek
- Polubił: 14 razy
- Polubione posty: 19 razy
WiS pisze: Dojazdówkę też rozważam, ale na razie wychodzi mi, że łączy raczej wady niż zalety innych rozwiązań.
Jakie to wady? Jest lżejsza i mniejsza niż koło oryginalne, skoro masz je wozić i tak w bagażniku. Awaria zdarza się tak sporadycznie, że nie spowoduje to dyskomfortu jeśli raz będziesz musiał przejechać 50km trochę wolniej. W deszczu i zimnie, łatwiej Ci będzie założyć lżejsze koło (a na pewno żonie, albo komuś, kto będzie jej pomagał)... ja tam widzę więcej zalet niż pełnowymiarowe koło

Eee tam, nie widze problemu w pyknieciu 30km "bez przedniego kola" :)ptk22 pisze:Ostatecznie można dojechać do domu tak jak Kubica na rajdzie :) Ale to chyba jest możliwe tylko w przypadku kapcia na tylnym kole. Więc w przypadku kapcia z przodu, trzeba przełożyć przebite koło na tył i wtedy pełny ogień
Jacek "AMI" Rudowski
Mówiłem, Cytrynę kupić, na 3 można jechać.AMI pisze:Eee tam, nie widze problemu w pyknieciu 30km "bez przedniego kola" :)ptk22 pisze:Ostatecznie można dojechać do domu tak jak Kubica na rajdzie :) Ale to chyba jest możliwe tylko w przypadku kapcia na tylnym kole. Więc w przypadku kapcia z przodu, trzeba przełożyć przebite koło na tył i wtedy pełny ogień

Walcz z globalnym ocipieniem - zjedz ekologa.
rowerem na dwóchleon pisze:Mówiłem, Cytrynę kupić, na 3 można jechać.AMI pisze:Eee tam, nie widze problemu w pyknieciu 30km "bez przedniego kola" :)ptk22 pisze:Ostatecznie można dojechać do domu tak jak Kubica na rajdzie :) Ale to chyba jest możliwe tylko w przypadku kapcia na tylnym kole. Więc w przypadku kapcia z przodu, trzeba przełożyć przebite koło na tył i wtedy pełny ogień

WIS kup bagażnik na rower i rower

Regeneracja felg ;
Malowanie proszkowe
Prostowanie felg
Spawanie felg
Świętokrzyskie 507304269
Malowanie proszkowe
Prostowanie felg
Spawanie felg
Świętokrzyskie 507304269
- WiS
- 6 gwiazdek
Godlik, jeszcze się robi, a ja nabieram pokory i dystansu w Yarisie 1.33 
komin, to wtedy jeszcze ponton od razu...

komin, to wtedy jeszcze ponton od razu...

no widzisz, butla muchozolu okazała się puszką pandoryWiS pisze:jeszcze się robi

- WiS
- 6 gwiazdek
Ale i tak jakieś ciało obce mi się będzie walać w bagażniku - to jak już, to niech się wala normalne...Konto usunięte pisze: lżejsza i mniejsza niż koło oryginalne,
Nie narzekam - to nie bezpośrednio wina butli, po prostu przy okazji wyszło to i owo, co i tak by pewnie niebawem wyszło, więc wolę by to fachowa ekipa zrobiła, a Forek zyska znacząco na walorachЛукашэнка pisze: butla muchozolu okazała się puszką pandory

Tylko już trochę tęsknię za bulgotem

to już widzę Twoją drogę powrotną... weź kasę na radary, bo pełen ogień czasem kosztujeWiS pisze:Tylko już trochę tęsknię za bulgotem

"Pamiętaj, że wartość ma nie to, co ty mówisz, ale to jak się to odbija w mózgu słuchającego" J.Piłsudski