Czy Grzesiek_67 ma wrócić

Rozmowy o Subaru i nie tylko. Dział pełen offtopicu i rozmów niemotoryzacyjnych.

Czy Grzesiek_67 ma wrócić

Czas głosowania minął 21 gru 2008, o 18:30

Grzesiek ma wrócić
3
14%
Grzesiek ma natychmiast wrócić
9
41%
Forum trzeba zamknąć
10
45%

Liczba głosów: 22

FUX
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Auto: jeżdżące
Polubił: 236 razy
Polubione posty: 350 razy

Re: Czy Grzesiek_67 ma wrócić

Post 20 gru 2008, o 00:53

Marko Rally pisze: Jako ministrant można było sobie dorobić troszkę kasy, zupełnie legalnie
z tacy :roll:

:-p

Dolce far niente ;-)

Arno
Awatar użytkownika
6 gwiazdek
Polubił: 0
Polubione posty: 0

Post 20 gru 2008, o 14:02

Chwileczke, to ze jestem pedalem, czego dowodzi kolor pojazdu mechanicznego, zwany landrynką! - od ssania - nie znaczy, że byłem ministrantem. Jasnym jest, że każdy ministrant był wykorzystany przez księdza, kiedy akurat gospodyni miała te dni... Ale z klei nie każdy pedał, tfu, gej, był ministrantem. Ja nie byłem. Co prawda, grzebiąc w pamięci, głeboko, bo jakieś 42 lata temu... na oko byłem w Muszynie z dziadkami i mieszkaliśmy u sióstr - brzydziłem się jeść to co siostry robą - widać człem przez skórę czym to wynaturzenie pachnie - no dora, ale coś mi chodzi po głowie, że poza wycieczkami do wypozyczalni książek, znaczy do biblioteki pu blicznej, męczące spacery kiedy siąpiło - dlaczeg dla dziecka spacer jest taką męką a starsi to uwielbiją??? - że poza wycieczkami, to byłą procesja w kościele i z nudów chyba raz dzwoniłem w kościele dzwonkami do mszy, bo mi siostry "załatwiły".
Nie wiedziały, O ZGROZO!!! - żem niekrzczone bydle ancykrystkie i że cała msza nie ważna. Czy uczestnicy tej mszy w piekle wylądują przeze mnie?
Się martwię.
Ale wypraszam sobie wmawianie mi, że byłem ministrantem. raz dzwoniłem. Czy właśnie przez to jestem pedałem? Czy każdy kontakt z kościołem, matką naszą owocuje zachowaniami opcjonalnymi? Raz, jak miałem chyba 13 lat bylem na wsi u rodziny pod Krakowem - ACHTUNG ---- POD WADOWICAMI!!!!! i poszedłem z nimi na szóstą do kościoła - zobaczyć jak to jest. I zemdlałem.
Z duchoty. Głodu. Nudy.
Nie zesłano na mnie daru wiary. Nie jestem ubogacony.
Ocieplenie klimatu zabije nas kosztami ogrzewania.

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Post 20 gru 2008, o 16:05

Arno pisze: POD WADOWICAMI!!!!! i poszedłem z nimi na szóstą do kościoła - zobaczyć jak to jest. I zemdlałem.

To był jakiś znak :razz:

Arno
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 20 gru 2008, o 16:21

Pewnikiem. Tylko znak CZEGO! Uznalem, ze to jedynie znak być może, że kościół nie dla mnie. I trwam w tym przekonaniu.

gruby
5 gwiazdek
Auto: klekotnik

Post 20 gru 2008, o 16:39

Arno pisze:Pewnikiem. Tylko znak CZEGO! Uznalem, ze to jedynie znak być może, że kościół nie dla mnie. I trwam w tym przekonaniu.

A to bylo powolanie...

g.

Arno
Awatar użytkownika
6 gwiazdek

Post 20 gru 2008, o 16:50

Jak widać się minąłem.
Ciekawe jakby życie wyglądło moje w sutannie, lub nawet habicie.
Najbardziej to ta spowiedź mnie ciekaw, co też ta ludność wygaduje, a co skrywa lub omija starając się jednak szepnąć, że właśnie zaiwanił sąsiadowi złoto z donnicy podczas stosunku z sąsiadową małżonką i córką jednocześnie na przykład.

A wszystko w małym miasteczku.
Na dodatek żona sąsiada sypia z księdzem a córka sąsiada z kościelnym chodzi na ryby.

Marko Rally
Awatar użytkownika
2 gwiazdki
Auto: Impreza WRC (w planach)

Post 20 gru 2008, o 17:25

FUX pisze:
Marko Rally pisze: Jako ministrant można było sobie dorobić troszkę kasy, zupełnie legalnie
z tacy :roll:

:-p
Z tacy = brak dostępu. Za pogrzeb ksiądz płacił (trzeba było nieść krzyż i jakieś dwa sztandary), a później szło się na kremówki.

Konto usunięte
6 gwiazdek
Polubił: 14 razy
Polubione posty: 19 razy

Post 20 gru 2008, o 19:35

Arno pisze: Ciekawe jakby życie wyglądło moje w sutannie, lub nawet habicie.

Powiem szczerze, Arno w habicie... pasowałoby mu do ogólnego wizerunku, co? :mrgreen: :mrgreen:

ODPOWIEDZ